Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Hoito viekun säännöt:
1. Hoito tarinassasi pitää olla väh. 15 riviä.
2. MAINOKSET MAINOSVIEKKUUN
 

 

Vieraskirja  1  2  3  > [ Kirjoita ]

Nimi: Jassu

03.11.2011 19:23
Jatkoa!

Katselin siinä rauhallisesti ja tyynesti hoitoheppojani, " KOhta alkaa sataa" mutisin osittain ääneen. Taivas oli tummunut tummenemistaan ja pian olisi mentävä suojaan sateelta, alkoi ripottaa ja hain nopeasti Ticon ja Bellan. Ajoin hepat sisäään ja kuulin jyrähdyksen, ulkona alkoi ukkostaa ja melu oli kauhea! Näin ulkona Vuoniksen! Se oli ilmeisesti karannut tarhasta koska oli säikähtänyt ukkosta, päälläni oli vain villa paita, pillifarkut ja lenkkarit mutta päätin hakea hevosen pois nopeasti. Salama jurähti ja tallin ovet suljettiin ja salvattiin, kukaan ei päästänyt enäää sisälle. Nappasin hevosen ja menimme latoon suojaan sateelta, ulkoolta tuli viimaa mutta heinäkasa oli niin puoleensa vetävä että me molemmat nukahdimme syvään uneen, en ainakaan minä kuullut enää ukkosta. Kipsini kastui ja tunsin käteni olevan aivan muusia, aurinko pilkotti pilvien takaa ja luulin että kaikki oli vain unta. Hetkeksi suljin silmäni ja toivoin että kelllo ei olisi li kahdeksaa mutta pitihän sen olla! Aivan varmasti oli koska aurinko paistoi sen verran korkealla, kuulin jonkun huutavan ääntäni ja huusin takaisin
- "Täällä!" Mutta sain vain pihinää ulos. Kumminkin joku kuuli hevosen hirnahduksia ja saapui paikalle, näin himmeästi äitin kasvot ja sitten kaikki pimeni.

****
Tuntui kun olisin ollut unessa ja sitten havahduin ja huomasin olevani ambulanssissa. Eräs mies höpisi jotain ja huomasi että olen hereillä, äiti istui vieressäni ja itki. En ymmärtänyt yhtään mitä tapahtui ja päätin olla utelematta juuri nyt, menimme sairaalaan ja lääkäri tutki minut: otti verikokeita, mittasi pulssin antoi jotain lääkettä YÖK!
Myöhemmin äiti kertoi minun pyörtyneen ja että hän pelkäsi plaa plaa plaa.- Aina aikuiset, huolissaan meistä "lapsista". Päivä oli pitkä ja uuvuttava, sain yöpyä sairaalassa ja lähteä aamulla taas tallille. Kipsini poistettiin mutta käsi on vieläkin jäykkä, Yö meni nopeasti ja en saanut mennä kouluun joten tallille siis. Saavuin paikalle ja nappasin harjapakin, harjasin Ticon varovasti ja hauraasti sen jhälkeen putsasin kaviot myöhemmin tein saman Bellalle, en saanut vieläkään ratsastaa joten menin viemään Heposet laitsalle. Päivä mateli istuskelemassa pihalla joten en kirjoita siitä kun näin oudon hepokatin tai aivankun hiekanjyvä olisi liikahtanut itsekseen. Ei kovin kiinnostavaa. Illalla kumminkinn talutin Ticon ja Bellan karsinaan ja ruokin molemmat, kannoin vettä ja sitten lähdin kotiin

Loppu (sori nytt kyll vähän tyhmä tarina!)

Vastaus:

Tästä rapsahtaa 50v€!:OOOOO :DDD

Nimi: Jassu

01.11.2011 19:47
Pv: 1.11 TI

Taas jälleen kerran tallille <3 Sydämmeni tykytti kovaa vauhtia ja suuni kuivui, olin ollut syyslomalla ja joutunut ratsastus onnettomuuteen. Olin ratsastanut serkkuni suokilla ja pudonnut selästä kun hevonen säikähti autoa, serkuillani on iso talli jossa on n. 11 hevosta. Juuri nyt 10 -.-* Onneksi vain kätenu murtui ja pari verihaavaa, en vieläkään voi ratsastaa kunnolla mutta päätin tulla hoitamaan Bellaa ja Ticoa muuten. Sain kyydin tänne ja aioin auttaa muissa hötäköissä. Olin kuullut ja lukenut ilmoituksista että varustehuoneessa oli riehunut häirikkö jengi ja en ollut paikalla edes auttamassa siivoamisessa, olen minäkin pölkky.
- Hei,
- hei... Olet varmaankin Megi?
- Kyllä!
- Olen kuullut sinusta paljon... Huikkasin ja pälpätin hieman, käteni oli vielä paketissa ja ongelmia tulisi, koska se paketissa oleva käsi opn oikea käteni! Ja vasemmalla kädellä en osaa tehdä oikein mitään. Kävelin tallin perälle ja noukin harjapakkini, Menin ensin harjaamaan ticon hitain va haperoivin veroin harjasin sen oikeaa puolta. Harjani putosi ja koitin saada sen takaisin käteen, Joku tallitytöistä tuli auttamaan ja harjasi Ticon vasemman puolen.
-Kiitos avustasi, en olisi selvinnyt ilman sinua, voitko auttaa vielä Bellan kanssa.
- Ilman muuta. Tyttö vastasi ja putsasi samalla Hevosen Kavioita. Avasin Bellan karsinan ja näin sen vain makaavan maassa silmät kiinni? Nukkuiko se? Onko se kuollut? Ehei kyllä se vain nukkui.
Pakostikkin koska se hengitti rauhallisin ja raskain vedoin. Kukaan ei koskaan ollut auttanut minua niin, mutta silti päätimme antaa Bellan nukkua ja ruokimme Ticon yhdessä. menin satulahuoneeseen ja huomasin että yhdestä satulasta puuttuu jalustinhihnat! Ompa jollekulle tullut moka jos olisi käyttänyt tuota. Etsin jalustinhihnat joita kutsun niinksi, ja asetin ne paikalleen. Menin nojaamaan tallin seinää vasten kunnes lyysähdin istumaan, joku kosketti olkapäätäni ja kkun käännyin näin...:
Dannyn!

***

Danny on luokkani söpöin ja ihanin poika, hän on hiljainen ja viisas. Kukaan ei oikeastaan tiedä mitään hänen perheestään.Käännyin ja katsahdin suoraan hänen ihaniin sinisiin silmiinsä.
-Hoitsusi heräsi, voin auttaa...?
-Kiitos käteni ei anna kunnolla hoitaa mitään tai ketään.. Olin ihan äimänä mutta keskityin vain Bellaan kun olimme pienessä karsinassa. Heti kun Danny lähti ulos en huomannut koomaavani hänen peräänsä, Tico pukkasi minua turvallaan selkään ja sitten havahduin. Hain vettä ja KLannoin sen Ticon karsinaan suljin klarsinan oven ja juoksin hakemaan Bellalle ruokaa sekä uuden ämpärillisen vettä, Harjailin hieman (sen mitä pystyin) Bellaa vielä vähäsen. Aktiivisuteni tallilla lisääntyy, sitten kun käsi paranee käyn joka aamu täällä, ja koulun jälkeen tulen takaisin ajattelin mutta huomasin että Tico olisi halunnut ulko ilmaa. Hain Kahdet suitset ja kiinnitin riimunnarun molempiin, talutin Hoitsuni ulos ja päästin tarhaan
Jatkuu... (en keksi enempää... :(

Tuli lyhyt! Sorry

Vastaus:

Hyvä Jassu! Saat 40v€:) Toivottavasti kätesi paranee pian:(

Nimi: Jonsku yp

20.10.2011 16:59
Kiitos Megi kun kirjoitit! Saat 40v€. En nyt ehi kirjautua joten lisään rahasi huomenna:)

Nimi: Megi

03.10.2011 16:23
Annoin Anun syödä rauhassa, kunnioitin ruokarauhaa. Menin hakemaan harjoja. Huomasin joissaki pölyä ja paljon karvoja, ja kuivunutta hikeäkin löytyi. Katsoin tarkemmin. Siinä oli ruskeita karvoja. Joku on tainnut lainata harjoja. No ei se mitään. Katsoin harjoja, jotka olivat ihan likaiset.
- Itse en haluaisi tuota iholleni, tuumin kun katsoin harjaa, jossa oli likaa, karvoja ja hikeä. Päätin putsata harjat, niin likaisia ne ovat. Otin piikkisuan ja aloin harjata muista harjoista sillä pois karvija. Karvat kyllä lähtivät, mutta harjat olivat edelleen rasvaisia. Nypin karvat pois piikkisuasta. Menin hakemaan ämpärin johin laskin jonkin verran vettä. Menin putsaamaan harjoja. Kastelin jonkin verran pehmeää sukaa ja ihan hellästi hieroin pois likaa. Sitten pesusieni, joka oli ruskea, sillä sitä olin käyttänyt vastikää. Ei se nyt mikään kamalan likainen ollut, mutta sen verran, että kannatti putsata.

***

Lopultakin pääsin huokaamaan helpotuksesta, kun harjat olivat puhtaat. Ei tarvitsisi taas hetkeen niitäkään puunata. Menin katsomaan oliko jo Anu syönyt. Olihan se ja melkein haistoin ihanuuksia, mitä se oli päästänyt... No, olisi minun kuitenkin karsina pitänyt siivota...
Menin karsinaan, ja sidoin Anitan kiinni. Sitten hain kottikärryt ja talikon. Aloin lastata lantaa kärryihin. Sitten (sitten sitten) juuri kun olin saanut kaikki lannat kärryihin ja lähdössä pois, Anita teki uuden satsin. (Joka heppatytön unelma)Otin huokaisten talikon uudestaan käteeni ja siivoamaan.
Lopulta se oli valmis, eikä Anita heti tuottanut lisää lannoitetta. (onneksi)

Jatkuu... (taas aika loppu kesken >.<

Vastaus:

Vastaus yöhäällä:DDDD

Nimi: Megi

01.10.2011 09:26
Juoksin ulos tallista. Tähyilin ympärilleni. Kuulin veden lorinaa pesupaikalta. Juoksin saman tien sinne. Siellä oli yksi tallityttö, joka kuurasi hevostaan, ja näytti olevan loppusuoralla.
- Hei, kun olet valmis tule auttamaan, joku häirikköjengi on vähän riehunut varustehuoneessa, sanoin nopeasti.
- Mitäh? Kuka sellaistakin tekee? Tulen pian, hoidan vain tämän homman loppuun.
- Hyvä, ja jos näet muita hoitajia kerro heillekkin, tarvitsemme kaiken avun, ja kaikille löytyy kyllä töitä.
- Sen uskon, tyttö sanoi.
- Menen etsimään muita, sanoin ja lähdin taas juoksuun.
Pian olin löytänyt melkein kaikki tallitytöt, ja hälyttänyt jokaikisen jonka löysin. Menin talliin. Jonskukin oli kutsunut muutaman tytön, joka oli tullut talliin, hoitamaan hoitsunsa.
Hain tallin perältä pari jakkaraa ja satulasaippuaa. Niitä tarvittaisiin. Laitoin jakkaroita sellaisiin paikkoihin, missä ei maannut varusteita, ja jaoin satulasaippuaa muillekkin, joilta se oli loppunut. Istahdin jakkaralle ja otin käteeni lattialla olleet suitset. Varusteet ensin, seinän ehtii myöhemminkin.
Surukseni huomasin että suitset olivat hieman rikki. Solki oli vääntynyt ja turpis oli katseamis vaiheessa, niinkuin moni muukin kohta, otin ohjat irti ja katsoin niitä. Ne olivat kunnossa, joten niitä voisi vielä käyttää, mutta itse suitset olivat pilalla. Laitoin ne laatikkoon, johon Jonsku oli käskenyt laittaa rikkinäiset varusteet.
Sitten otin satulan. Se näytti olevan käyttäkelvollinen, mutta likainen. Puhdistn sen, ja se alkoi näyttää kelvolliselta. Satulassa oli merkki, jossa luki: Branssi. Laitoin sen Branssin satulatelineeseen. Ja sitten seuraavat suitset...

Lopulta saimme melkein kaikki kuntoon. Rikkinäisiä varusteita oli vähemmän kuin oltiin pelätty, mutta kyllä joitakin oli mennyt rikki. Esimerkiksi tähden suitset olivat muuten kunnossa, onneksi vain ohjat menivät. Enää oli hommana kuurata seinä. Onneksi ne viheliäiset eivät sprayanneet varusteita! Kaikki hakiva sankoja ja harjoja, ja sieniä, millä nyt saataisiinkaan maali pois. Onneksi se oli hitaasti kuivuvaa. Seinään oli piirretty pääkallo ja silmä, ja kirjoitettu LoL. Eikö kukaan enää välitä mistään, ajattelin vihaisena.
Lopulta saimme seinästä jotenkin sen maalin, irti. Kyllä siihen raitoja jäi, mutta Jonsku sanoi, että nyt on hyvä syy maalauttaa seinät.
En ollut edes hoitanut vielä anitaa! Menin Anun luo joka mutusteli heiniä.
- Onko sinulla ruokaaika höpönassu? kysyin siltä.

Jatkuu (ei ehdi)

Vastaus:

Varuste huoneen oveen taidan laittaa lukon... Juu seinät maalataan, taitaaa tulla talkoot:) Saat tästä ja edellisestä tarinasta yhteensä 100v€. Kiva kun olet aktiivinen hoitaja !:D Yllätyin todella kun käytit tarinassasi Tähden ja Branssin nimijä:) Minut on siis helppo yllättää...:D
-Jonsku

Nimi: Megi
Kotisivut: http://tallikauppa.suntuubi.com/

27.09.2011 15:34
Avasin unisena silmäni. Sisällä oli luonnottoman pimeää. Nousin ylös, ja kurkkasin ulos ikkunasta. Siellä satoi kaatamalla.
- Kiva, huokaisin.
- Ja vielä on kouluakin...
Menin kaapille ja valitsin vaatteeni. Kävin pesulla ja laitoin vaatteet ylleni. Löntystin alakertaan. Koulunkäynti ei oikein maistunut tänään. Otin pari leipää, ja laitoin niiden päälle, juustoa, voita ja kurkkua. Söin nopeasti leivät ja join lasin vettä. Laitoin repun valmiiksi, karmaisevaa koulupäivääni....

***

Koulupäiväni oli karsea. Mutta onneksi se on ohi. Ensiksi, unohdin bussikorttini, ja bussi meni ohitse. Sitten juoksin kotiin ja otin pyöräni. Mutta siitä oli ilmat pihalla. Pumppasin sen nopeasti, ja pyöräilin äkkiä kouluun. Siellä taas kävi ilmi, että olin unohtanut penaalini. Onneksi eräs ystävällinen sielu lainasi minulle ihanan kynänsä. Sitten kun lähdin kotiin, pyöräni oli kadonnut! Mutta sitten kävikin ilmi, että olin jättänyt sen toiseen paikkaan, kuin yleensä, ja sen takia jäi hieman vähemmän talliaikaa... >.<

Pian olin kotona. Juoksin yläkertaan tekemään mahdollisimman nopeasti läksyt. Niitä ei onneksi tullut kamalan paljoa. Sain ne tehtyä, mutta niihin meni noin tunti. Kello oli jo 16.00. Talliaikaa ei ollut enää kovin paljoa. Löysin bussikorttini yöpöydältäni. Pakkasin reppuni jo nyt, kun en muistanut aikaisemmin. Huomenna on sitten enemmän talliaikaa.

Vihdoin pääsin tallille. OLin odottanut eilisestä asti että pääsisin tallille. Kaikki muut hoitajat olivat joko ratsastamassa tai jossain muualla. Kun avasin varustehuoneen oven, kauhistuin suunnattomasti. Kaikki varuteet olivat lattialla, sikin sokin, likaisina. Joku oli heittänyt jopa lantaa sinne. Henkäisin kuuluvasti kun näin kauhistuksen. Sitten henkäisin vielä kuuluvammin. Joku oli sotkenut, luultavasti spray-maalilla seiniä. Juoksin ulos, toimstoa kohden. Näin Jonskun siellä.
- Tule katsomaan, sanoin hänelle ihan hengästyneenä. Jonsku näytti ihmettelevän, mistä oli kyse.
- Eikai millään hevosella ole ähkyä? hän kysyi.
- Ei, mutta tämä on jotain ihan muuta, mutta melkein yhtä kamalaa, sanoinn tuohtuneena. Miksei hän voi tulla jo?
- Selvä mennään, jonsku sanoi. Juoksimme yhdessä varustehuoneeseen.
- Kauhistus, hänen huuliltaan karkasi.
Katsoimme molemmat paikkaa kauhuissamme.
- Ocatko kaikki varusteet pilalla? kysyin varovasti.
- Eivät välttämättä kaikki... pelastetaan se mitä voimme, hän sanoi jäykkänä.
- Luultavasti joku nuoriso-jengi teki tämän, sanoin.
- Niin, mene etsimään muita hoitajia. Hoidetaan tämä yhdessä.
- Menen etsimään, sanoin heti ja juoksin kohti ovea.

Jatkuu...

Vastaus:

Voi ei! Kamoja pilalla:( No onneksi meillä on hyvä talli kauppa:) Mutta seinät... Ei muutakuin kuuraamaan...
Annan rahat jatko-osassa--->
:D Jonsku

Nimi: Megi

25.09.2011 13:13
Ei tullutkaan niin lyhyt kuin luulin.

Vastaus:

:D

Nimi: Megi

25.09.2011 13:10
Pääsin jatkamaan yllättävän nopeasti.

Menin hakemaan harjoja. Otin Kumisuoan. Irroitin kaikki likakohdan pyörivällä ja tottuneella käden liikkeellä. (en oikeasti mieti yhtään mitä kirjoitan kaikki tulee luonnostaan, muuten onko joku raja montako hoitotarinaa saa päivässä kirjoittaa? Toivottavasti ei, sillä saattaa tulla tänään muutama, ehkä) Harjasin syvin huolellisesti jokapaikan. Sitten tittiditittittii, kova harjaaa. Sillä vedin irronneen lian pois karvasta, H-U-O-L-E-L-L-I-S-E-S-T-I. Otin sen jälkeen vielä, pehmeän suan, ja sillä vetelin, karvaan vähän kiiltoa :). Kun olin sen tehnyt, otin kaviot.
-Älä likaa itseäsi, sanoin Anitalle, ja lähdin käppäilemään kohti varustehuontta. (tai miksi sitä nyt halutaankin kutsua)
Otin satulan ja suitset joissa luki: Anita. Sitten menin reippaasti, mutta rauhallisesti(oudosti sanottu) Anitan karsinalle. Yllätin Anitan, sillä se oli kuopinut maata.
-Ei saa, sanoin sille napakasti. Kuopiminen on paha tapa.
Anitta tuhahti ja katsoi minua hieman veitikkamaisesti. Hymyilin sille ja avasin karsinan oven. Laitoin satulan lattialle, seinää nojaamaan, ja otin suitset. Menin karsinaan. Otin Anitan pään 'kiinni'' ja laitoin suitset sen turva eteen sillee jännästi (en osaa kirjoittaa sitä) Sitten tarjosin Anitalle kuolainta. Se ei halunnut avata suutaan, sillä se olisi ilmeisestri mieluummin jäänyt nukkumaan karsinaansa, ilmeisesti tottunut lomaan.
-kuules heposeni, sinun täytyy nyt ryhdistäytyä, sanoin sille.
Se ei edelleenkään tahtonut avata suutaan, joten työnsin sormeni sen hammaslomaan, mikä sai sen avaamaan suunsa. Kun sain kuolaimen sen suuhun ja niskahihnan paikalleen, niin se ei enää yrittänyt mitään.
-et taidakkaan olla niin kiltti kun annat ymmärtää, supatan sen korvan samalla kun kiristän turpista. Kun olin saanut suitset paikalleen, laitoin otsatukan hyvin.
Sitten menin hakemaan satulan. Laitoin sen Anitan selkään ja laskin satulavyön alas. Tarkistin että satula oli oikeassa kohdassa, ja että huopa oli hyvin. Sitten laitoin satulavyön kiinni toiselta puolelta.
Tarkistin että kaikki oli okei. Vein nopeasti harjat ja muut pois tieltä, sitten lähdin taluttamaan Anitaa kohti ovea.
Kun olimme ulkona, kiristin satulavyötä vielä kerran, varmistaakseni, ettei Anita ollut pullistellut. Ei ollut pullistellut. -Laitoin kypärän päähän ja nousin selkään. Otin ohjat kunnolla käteen ja painoin pohkeita Anitan kylkiin. Se lähti käyntiin. Kuuliainen se ainakin oli.
Ratsastimme hetkisen aikaa kohti maastoja. Maastossa oli kaunista. Aurinko paistoi lehvästön läpi, ja loi kauniita vihertäviä kuvioita takilleni. Viimeiset lämpimät päivät, ajattelin surullisena. Lyhensin hieman ohjia, ja kannustin Anitan raviin. Anitan ravi oli keinuvaa ja unenomaista. Tämä oli täydellistä. Kuulin moottorin ääntä edestäni. Anita hypähti niin äkkiä tien reunaan, että olin pudota satulasta, mutta onneksi Anita hyppäsi, sillä metsätietä tuli tuhatta ja sataa pakettiauto! Heristin nyrkkiäni kuljettajalle joka pysäytti auton tien reunaan. Autosta astui ulos mies.
-mitä sinä täällä ratsastelet?! Mies huusi vihaisena.
-Tämä on kuule ajoneuvoilta kielletty! huusin takaisin kiukkuisena. Olisimme molemmat voineet Anitan kanssa loukkaantua, ja niin kyllä mieskin, mistä en olsi kyllä välittänyt.
- Tule tänne sanomaan senkin... mies huusi vihaisena ja lähti juoksemaan meitä päin. Silloin kannustin hieman Anitaa käyntiin ja se siirtyi juuri sopivan verran, niin että mies juoksi ohitsemme suoraan pusikoon.
-auts, sanoin vahingoniloisesti.
- Tämän saat maksaa!!! Mies huusi. Tämä näytti todella varalliselta ja otti kepin maasta. Anteeksi, se olikin oikeastaan ylipitkä halko!
- Äläs, kuule haastan sinut oikeuteen muuten, ööm... liikenteen vaarantamisesta, eläinrääkkäyksestä, väkivallasta, luettelin hieman hermostuneena.
-Hällä väliä! mies huusi. Kun hän juoksi takaamme( ei kai tiennyt hevosista mitään) Anita potkaisi miestä. Anita oli hyvin hermostnut, eikä osunut mieheen mitenkään erikoisen hyvin, mutta osui sen verran, että mies kaatui maahan.
- Te ******... (ei sovi sellainen kieli tähän tarinaan...)
- Kannustin Anitan laukkaan, sillä mies näytti voivan erittäin hyvin. Hän jopa juoksi jonkun matkaa perässämme, mutta ei kuitenkaan pysynyt vauhdissa.
- Heippa, huusin hänelle, kun katosimme mutkan taakse. Joku mielisairas idiootti, ajattelin kun olimme kauempana, ja jarrutin hieman Anitaa. Anita hidasti käyntiin. Sen lautaset ja kupeet olivat ihan vaahdon peitossa, ja se ooli hyvin hermostunut.
- Voi raukkaa, sanoin sille, ja nousin alas selästä. Se oli ihan kauhistuttavan näköinen. Suutuin. Mietin mitä se mies oolisi voinut tehdä. Talutin Anitaa loppumatkan tallille. Jonsku tuli ulos päärakennuksesta ja säpsähti nähdessään Anitan.
- Mitä on tapahtunut, hän kysyin irroittamatta katsetta anitasta. Selitin kaiken miehestä joka oli uhkannut meitä metsässä.
- Menen samantien soittamaan poliisille, Jonsku sanoi.
- Hoida sinä sillävälin Anja kuntoon, hän lisäsi.
Päätin antaa sille kunnon kauraannoksen. Vein Anitan talliin ja Riisuin sen satulan ja suitset. Vein ne pois, ja samalla satulahuovan pesuun sillä se oli hyvin likainen. Otin myös samalla harjat mukaan. Sitten menin anitan luo. Päätin että, se pitää pestä. Menin pesupaikalle, josta juuri lähti joku hoitaja, hevosensa kanssa. Otin letkun sa sillä ensin huuhtelin hieman jalkoja ja sitten kohti säkää. Kun olin huuhdellut Anun niin otin hikiviilan ja sillä otin enimmät vedet pois. Sitten tyytyväisenä, pyyhin sen kuivaksi pyyhkeellä, ja menin pyytämään joltakin hoitajalta lainaksi loimea. Sain lainaksi ison lämpimän talliloimen. Laitoin sen Anitalle ja Vein Anitan karsinaan. Sitten rapsuttelin sitä, otin kaviot ja juttelin sille. Menin hakemaan kupillisen kauroja ja laitoin niitä, sen ruokaastiaan.
- Tiedän, että söit jo omat kaurasi, mutta olet ansainnut nämä, supatin sille. Katsoin kelloani, joka näytti jo seitsemää. Supatin vielä heipat, Anitalle ja lähdin käppäilemään pois tallista. Mutta sitten päätin vielä mennä puunaamaan Anitan varusteet. Tein sen nopeasti, mutta huolellisesti, ja laitoin pyöräilykypärän päähäni, nousin pyörän satulaan, ja kärsin kipeästä pepustani. Pyöräilin kotiini onnellisesti, kotona otin leivän ja kaaduin sänkyyn.
L♥PPU

Sori tuli lyhyt :(

Vastaus:

(Ei ole mitään rajaa:D Juu varuste tai satula huoneeksi saa kutsua0d).
Kukakohan se mies oli..? Hyvä tarina ja jännittävä!:) Juu syksyllä kannattaakin laittaa loimi päälle pesun jälkeen;) Saat hmm... 40v€:) Höpsostä, ei mikään lyhyt!!;)
-Jonsku

Nimi: Megi

25.09.2011 12:13
OMG! MITEN PITKÄ! JA TOS EI OLUT PUOLETKAAN! (tää sivu hypnotisoi mua niin paljon että teen isoja tarinoita ihan kuin puu isoja hedelmiä_) O_o

Vastaus:

Juu se oli pitkä ja hieno tarina:) hehee...

Nimi: Megi
Kotisivut: http://tallikauppa.suntuubi.com/

25.09.2011 12:12
Varoitus, saatan olla vähän ruosteessa kun en ole kolmeen kuukauteen kirjoittanut ainoatakaan tarinaa...

Avasin unisena silmäni. Suljin ne nopeasti uudestaan sillä aurinko paistoi silmääni ikkunasta. Katsoin kelloa. Se oli vasta 06.12. Nousin sängystä, sillä ei väsyttänyt enää ollenkaan. Sitten muistin: Tänään tallille katsomaan uutta hoitsua jee!
Juoksin pikapikaa kaapilleni ja valitsin vaatteet. Sitten juoksin kylppäriin. Kävin suihkussa. Sitten laitoin vaatteet ylleni ja juokksua alakertaan, tosin hiivin vanhempieni huoneen ohi etteivät he olisi heränneet. Katsoin kaappikelloa, joka oli alakerrassa. Sen viisarit näyttivät jo seittemää.
- Taisin unelmoida suihkussa kauemmin kuin luulinkaan, naurahdin.
Otin jääkaapista leipää ja voita ja juustoa... (mun tarina on tälläkertaa varmaan tosi sekava) Tein leivänn nopeasti jasöin sitä samalla kun malttamattomana kävelin edestakas keittiössä. Kun olin saanut leivän alas minä otin lasin ja siihen vettä. Join, otin pari keksiä itselleni, kaapista. (näpistysvarkaus äidin keksipaketilta) Ajattelin jo mitä sanoisin kun äiti kysyisi varasta. Sanoisin enkelin äänellä ''se oli Jaakko''. Jaakko on siis pikkuveljeni, ärsyttävä... mrrr!
Sitten juoksin ovelle. Laitoin eteisessä takin ja lippalakin. (oho sehän rimmaa) Ja sitten juoksin ulos ovesta kuin ohjus. Hetkinen, ajattelin.- Piip Piip Piip, peruutin ovesta sisälle. Otin kotiavaimeni ja kännykkäni ja sitten ryntäsin taas ulos. Avasin pyöräni lukosta. -EIKÄ! UNOHDIN KYPÄRÄN! huudahdin. Juoksin sisään hakemaan kypärän, ja mietin eikai mitään muuta unohtunut. Olin niin innoissani tallille menemisestä että, unohdan ihan kaiken mitä pitäisi muistaa ottaa. (kirjoitan tätä sormet sauhuten) Jokatapauksessa, juoksin taas pyörälleni, ja laitoin kypärän päähäni ja PYÖRÄILEMÄÄN pikavauhtiaaa!
(muista tarinoistani tulee varmaan vähän rauhallisempia, mutta innostun, jankä todellakaan mieti mitä kirjoitan)
Vihdoin olin tallille vievällä tiellä. Aurinko paistoi, linnut lauloi(taas rimaus >.<) ja sää oli mitä mainioin pienelle ratsastusretkelle. Aloin polkemaan kovempaa kun ajattelinkin ihanaa ratsastusretkeä maastossa.... - IIII! huuliltani karkasi kun törmäsin pieneen kantoon tien vierellä. -Auh, sanoin ja nousin ylös kyynärpäätäni pidellen, sillä se oli tärähtänyt maahan tosi kovaa ja aiheutti kova kipuaallon. Väkisinkin mieleeni tuli laulu ''muista aina liikenteessä, milloin vaaraa onkin eessä..'' olisin voinut lisätä ''pidä huoli ettei paukahda takapuoli'' (mikä runoaalto minuun tuli?) Pitelin peppuani. Se oli tärähtänyt TOSI kipeästi. Tarkistin nopeasti pyörän. Rungossa oli pieni lommo. - Just, sanoin ja nostin pyörän, joka oli puoliksi ojassa. Sitten taas pyöräilin. Pyörä tuntui toimivan ihan hyvin. Pidin ajatukset tiessä, kunnes näin pienen pilkahduksen tallia. Vihdoinkin perillä, ajattelin. Pyöräilin tallipihalle, ja jätin pyörän tallin viereen missä näkyi toinenkin pyörä.
- Hei, sinä olet varmaan Megi? Joku nainen kysyi kun olin laittanut pyörän lukkoon.
- Ju, olen ja sinä olet kai Jonsku? kysyin.
- Kukapa muukaan? nainen naurahti.
Niinpä, kukapa muukaan.
- Pääset ratsastamaan heti Anitalla, sillä ei kukaan olekkan vähään aikaan mennyt.
Huokaisin. Saattaa tulla siitä huoli, kuinka kestää takapuoli. (nyt olen joko sairas tai innostunut runoilusta...)
- Selvä, sanoin naiselle. Hän näytti minulle missä Anita oli ja missä sen varusteet ovat.
- Loput osaatkin varmaan itse? hän kysyi minulta.
- Juup, vastasin.
Kävelin Anitan karsinalle. Se oli tosi söpö.♥♥♥
Sen viattoman näköiset silmät tuijottivat minua hetkisen, sitten se taas keskittyi täysillä pieneen kipolliseen kauroja, joita joku oli sen ruoka-astiaan laittanut.
- Olet ihana, kuiskutin sille ja avasin karsinan oven. Se hieman tunnusteli turvallaan löytyisikö vielä kauraa, mutta pian se alistui ajatukseen, että ne olivat loppu, ja soi minulle pienen hörähdyksen. (tai sitten se totesi: ''Loppu'')
Silitin sitä. Se oli ihan ylisöpö
Jatkuu... Isi tulee hetkeksi koneelle

Vastaus:

Hyvä tarina! Huippu kohta taisi olla tuo pyörällä kaatuminen?=) Kiva että pidät Anitasta ! Ei sillä ole hetkeen ratsastettu... Kävin vain kokeilemassa niissä tallimme syys kisoissa:) Saat täsä 35v€ (usko pois, se on tallillamme isoraha:"D)
-Jonsku

Nimi: anna

24.09.2011 19:10
Laitoin Stormille äkkiä kamat päälle ja jäin karsinalle odottamaan vuoroani. Kohta joku tyttö tuli luokseni.
"Oletteko Anna ja Storm?" hän kysyi.
-Kyllä olemme, vastasin.
"Teidän vuoronne on nyt", hän totesi ja ohjasi minut kentälle. Hyppäsin ponin selkään portilla ja menin heti sisään. Kello soi ja lähdin suorittamaan rataa. Tunsin että virheitä tuli hoten yritin vain lisätä vauhtia. Nopeasti esteet loppuivat ja kuulutus: "(yp:n tehtävä?:D)". Tallissa otin kamat pois ja lähdin kotiin.

Vastaus:

Kuulutus: "Anna ja Storm,virhe pisteet 2 ja aika mukaan laskettuna virheen 01:03
Pahoittelen , mutta virheet tulivat tarinan lyhyydestä ja et kuvaillut melkein mitään:(

Nimi: Jassu

24.09.2011 16:57
Syyskisat

"Luokkiin 50-60cm Ticolla ja 70-80cm Bellalla" ilmoitin ja sain ihmeellisen tiketin jossa lukee ajat ja muita juttuja. Laitoin hevoset valmiiksi ja rauhoittelin niitä vaikka niillä ei ollut hätää vaan minulla. Kuulutus: "Seuraavaksi Jassu ja Tico" kuulin ja hyppäsin selkään. Nostin ensin lyhyen ravin ja sitten laukkaa, hyppäsimme radan ja pysähdyin. Kuulutus: "Jonsku varmaa laittaa kuulutuksen?) Ja jatkoin matkaa, vaihdoin hevosen ja lämmittelin hieman kentällä kun odotin vuoroamme. Kuulutus: "Seuraavat 70.80cm Jassu ja Bella" Ratsastin tyynesti ja nostatin melkein heti nopean ja kevyen laukan. Hypimme kun linnut ja en laskenut virheitä, nyt olimme vetäneet koko radan ja Kuulutuss: "Ja JOnsku laittaa?:D" Vetäydyin rauhallisesti hengittäen pois kisa kentältä, otin varusteet hetkeksi pois hevosilta ja harjasin ne, putsasin myös kaviot. Toivoin hartaasti että pääsisin jommassa kummassa ainakin kolmanneksi. Onnekseni kisat olisivat kohta jo ohi. Bellalla alkoi jo talviturkki paksuuntua ja pörhentyä.

Vastaus:

Eka kuulutus: "Jassu ja Tico, aika 00:53. 0 virhe pistettä." Hienoa Jassu!
Toka kuulutus: "Jassu ja Bella, aika 00:78 virheet 0.".
Loistavaa! Tulokset tulevat tänään:)

Nimi: L

23.09.2011 13:30
(Sorge mut miti kirjottaa myös se 70-80:DDDDDDD)

Vein Lakun talliin ja pyysin jonkun hoitamaan sen nappasin Zorron karsinastaan ja lähdin kentälle. Hyppäsin kentän ulkopuolella selkään ja sain heti luvan mennä sisään. Tervehdin tuomaria ja kello soi. Käänsin Zorron ekalle esteelle, nostin suoraan laukan ja hyppäsimme esteet. Kuulutus : "L ja Laku aika **:** virheet .....".
Loppu. sori lyhyt:((

Vastaus:

No kyllä tämä menee:)
Kuulutus: "L ja Zorro (tarkoitit varmaan itsekkin;D) aika 00:79 virheet 2". Hyvä!

Nimi: L

23.09.2011 13:24
Odotin innollani vuoroa. Seisoin upea Laku poni vieressäni kentän laidalla. Laku kiilteli ihanasti ja katseli kentälle. Olin letittänyt harjan sekä hännän, Lakulla oli myös satula huopa jossa luki ison kirjaimin "Laku". Yhtäkkiä portti avattiin ja edellinen ratsastaja lähti aitauksesta. Kaikki pudotukset korjattiin ja sain luvan mennä kanrälle. Hyppäsin nopeati Lakun selkään ja löhdin radalle.

Ringg!!! Kello soi ja se tarkoitti lähtö lupaa. Laku nosti ravin ja ravasimme ekalle esteelle. Poni hyppäse esteen leikiten ja pomppasi ihanaan laukkaan. Esteet vain vilisivät silmissäni kun hypimme rataa. Menimme niin lujaa, etten huomannut mitään vaikka puomit olisivat tipuilleet. Viimein viimeinen este ja --------> yli. Hiljensin ravin kautta käyntiin ja kuului kuulutus : (Jonsku laittaa varmaan kuulutuksen vastaukseen).
The end

Vastaus:

Kuulutus: "L ja Laku, aika 00:57 ja 0 virhe pistettä".
Hyvä L! Tulokset tulevat kun kaikki ovat kirjoittaneet tarinat.

Nimi: Jassu

14.09.2011 17:52
sori jos kirjotan tänne mut sori myös mun lyhytkäisistä ja tyhmistä tarinoista :O

Vastaus:

Ei ne oo liian lyhyitä ja sitäkin vähemmän typeriä!=D

Nimi: Jassu

14.09.2011 17:51
Eilinen oli kauhea päivä. Torkuin ja norkuin ja sitten luovutin, en vain saanut nukuttua eilisen ukkosen jälkeen. Tai no jos tarkkoja ollaan niin se oli ja noin viisi sekuntia yli keskiyön .... Tallustin alas ja tein leivän, sitten vasta hokasin ettei ollutkaan nälkä. Annoin leivän Seelalle joka on pikkusiskoni. Menin ylös puin päälle ja pänttäsin vartin keskiviikon kokeisiin. Pakkasin reppuun porkkanoita, omenoita, leipää, mehua ja sitten ratsastus hanskat ja uudet housuni jotka ostin äidin kanssa kun tulin kotiin eilen. (miinusta ne mun rahoista!!) LÄhdin bussipysäkille odottamaan, olin kutosella ja tietojeni mukaan saan matkustaa ilmaiseksi bussilla =D. Hyppäsin autoon ja sanoin että jättäkää tallin lähistölle, kuski jarrutti ja avasi oven -" hyvää päivän jatkoa Mr...?"
-"kutsu vain Coleksi, ja jään pian KÖHH eläkkeelle..." ukko vastasi raihnaisesti ja körrötteli pois. Astelin tallin pihalle uudessa sadetakissani jonka olinn ostanut viikko sitten, saappaat, ja jopa uusi kampaus... No miten sen nyt ottaa en näyttänyt niin hohdokkaalta kun kuvittelet: Pinkki ja säihkyvä sadetakki, ihanat taivaan siniset saappaat ja jokun priimatason nuttura? EI tosiaankaan ensinnäkin inhokkivärini on pinkki ja inhoan nutturoita! Vaan: Kelta-oranssi sadet-takki, Mustat hieman liian isot saappaat ja pitkä ranskanletti. Menin sisälle talliin ja hain harjapakkini, harjasin ensin Bellan ja sitten Ticon, putsasin laviot ja paljon muuta. Siinä hetken tölläilin hämmästyksissä tallia... Aivan kun jokin olisi muuttunut eilisestä? En saanut päähäni yhtään mitään joten hain satulan ja suitset jossa oli kiinni ohjat. Valjastin ja kiinnitin ja ennen kaikkea KIRISTIN satulavyön. Vesisade oli loppunut ja lähdin kohti maneesia. Asetin esteet ja lämppäsin vähän. Hypin noin 30-50 cm esteitä ja sitten Käks, hups puomi meni rikki kun Tico astui sen päälle kun se tippui! Ajattelin että korvaan sen sitten kun on rahaa tarpeeksi.
-HEI!
-NIIN?
-rikoit tallin omaisuutta pulitapas minulle!
-kuka sanoo? käännyin ympäri aivan kuibn joissain länlläri elokuvissa
- MINÄ!
-jaaha
-no jaaha...
-älä valehtele en ees tunne sua
-no niin et tulin tänne tallille ihan vaa huvin vuoks pällistelee sua!
-AIJAA sähän oot se
-juu juu >=)
Huomasin että takanani seisoi aivan sika ärsyttävä ja söötti Mikael.
-no mitä pällistelet?
-waauh
-luulit taas ett mä oon joku niinku keppari ihminen?
-NO JOO...
-no enpäs oo!
-nii... no haluuks sä..?
-PAINU KUUSEEN!
kiljaisin ja Mikael lähti hitaasti ja outo virne kasvoillaan, ei hän ennen ollut noin kiva!? Jokin mättää nuy ja paljon. Pohdiskelin samalla kun keräsin kaikki esteet pois. Harjasin ticon ja menin Bellalla talutukseen... HETKINEN! kuka tautti? Mikael! riuhtaisin riimunn ja ratsastin takaisin talliiln, harjasin Bellan ja en ollut välittäväni ollenkaan Mikaelista vaikka se hääräsi ja pörräsi siinä. Harjasin ja putsasin kaviot vielä molemmilta heposelta ja lähdin kotiin... Päivä oli taas jälleen kerran pitkä. ;)

Vastaus:

ihana tarina:) Ei se haittaa vaikka puomi menise rikki, niitähän saa aina lisää:) huomasitko Ticon kavioissa mitään kolauksen jälkeen?=D Saat tästä 40v€:)
-Jonsku

Nimi: Jassu

13.09.2011 14:24
Heräsin aamulla ja olin nukkunut pommiin noin tunnin!. Koulua oli alkanut ja saan varmasti jälkkää! Kiiruhdin Alas söin ja menin takaisin pukemaan kouluvaatteet ja hakemaan kassini. Otin pyörän telineestä ja ihmettelin miksi kaikkien pyörät olivat paikallaan? Varmaankin kaikki olivat lähteneet kävellen kouluun, mutta miksi?
Koululla ei ollut edes muita pyöriä eikä valot olleet päällä. Siinä minä pölkkypää toljotin koulun suurta kelloa ja sitten vasta muistin että tänäänhän on lauantai! Sitä äiti yrittu äheltää kiireissäni en edes jaksanut ja kerennyt kuunnella äitiä! Otin pyörän maasta ja lähdin kohti tallia, tässä menee kyllä kouluasu mutta siitä viis kunhan sain hoitaa Bellaa ja Ticoa. Kävelin rauhallisesti karsinoille ja otin pari porkkanaa repusta, annoin yhden molemmille ja sitten hain harjat. Harjasin putsasin kaviot ja sitten POTKAISU! PUFF! Tico potkaisi onneksi ohi mutta jokin sen kaviossa oli? "ahaa" hymähdin kun näin kiven kenjän ja kavion välissä. Otin sen pois ja taputtelin tikon mahaa. -"hyvä poika, hyvin meni" sanoin kuiskaten sen korvaan koska en halunnut että kukaan luulee minua hulluksi tai jotain. Mutta eihän tallilla enää edes liiku kauheasti hoitajia!! Mika mahtaa olla syy siihen? jotenkin tuntuu kun talli... Naach eihän se yhtään mitään :) Menin myös pesemään Ticon ja Bellan. Muitta mutkitta molemmat suoriutuivat siitä. Hain Satulan ja suitset, kiinnitin ohjat ja hyppäsin Bellan selkään. - RÄKÄ! satulavyö oli jäänyt kiristämättä kunnolla! Liuskadin alas ja kopsautin pääni lattiaan, kiristin satulavyön ja tarkistin sen vielä kolmannen kerran. Talutin Bellan ulos ja sitten hyppäsin selkään. Lähdimme ratsastelemaan kohti tietä. (En jalsa kertoa joikaista yksityis kohtaa ... SORRY) Puolituntia ratsastusta ja sitten taas harjaus. Lähdin kotiin koska alkoin olla jo myöhä.

Vastaus:

Hyvä Jassu! Tarinasi oli kiinnostava ja alku oli hupaisa:) Näköjään huippukohta oli tuo potkaisu tai satulasta luisuminen:D Juu tallillamme on hoitajia mutta eivät hoida:/ Saat tästä tarinasta 30v€ lisään kaappiisi:)
-Jonsku

Nimi: Jonsku-yp

11.09.2011 19:02
Kiitos Jassu kun hoidit! Saat tuosta 50v€:) Et kai vaan lopeta?(((

Nimi: Jassu

03.09.2011 18:23
JATKOA!!!:::::
Piirsin vihkon täyteen (10 sivua -.-*) Menin Bellan karsinalle ja aloin siivota sitä. Siivosin koko tallin karsinat ja harjailin hevosia. Aikaa oli mennyt kolme kokonaista tuntia. Hain Ticon satuloin sen ja lähdin ratsastamaan. Vartin npäästä saavuin tallille. Joku, tai jokin maukui puskassa ja se kuulosti rasvatultapahkasialta joka lentää. SE oli kissani. En nähnyt kunnolla sen silmiä tai erottanut sen vaaleaa turkkia verestä. Juoksin toimistoon ja nappasin puhelimeni. Ajattelin että kkoko ajan tyapahtuu tapaturmia joku loukkantuu ja joufdun pillittämään niin että meidän talo tulvii. Soitin eläin lääkärille, ja odotellessani päätin etsiä haavat. En läytänyt yhtäkään koska oli niin paniikissa että melkein revin kissalta turkin irti... Mutten nyt sentään. Eläinlääkäri saapuio npaikalle ja vei kissani klinikallem minut mukanaan. KIssa jäi klinikalle yöksi ja moinut kiidätettiin kotiin. Lysähdin sänkyyn vaatteet päällä ja nukahdin syvään uneen.

Nimi: Jonsku yp

27.08.2011 21:13
(En nyt jaksa kirjautua:D)
Jassu/ Hyvä alku! Saat 25v€ Odotan innolla jatkoa^^

Nimi: Jassu

21.08.2011 11:45
Tämäpäivä ei mennyt nappiin esim: April lopetti tallilla hoitamisen ja ehkä itsekinn joudun vähäksi aikaa koska taloudellinen tilamme ei ole parhaasta päästä. Onneksi saan vielä hoitaa tallilla, Sain kyydin tallille ja on viikon loppu. Menin harjaamaan Bellan, hain sille ruokaa ja vettä sitten menin tekemään saman Ticolle. Satuloin Bellan ja sidoin Ticolle riimun,lähdin heposten kanssa ensin vähän käyntiä, sitten ravia ja takaisin tallille. Päästin Ticon ja Bellan laitsalle ja menin toimistoon piirtämään mangoja: siis manga tyyppejä olimn oppinut uuden tyylin: Suuret silmät ja viiva hiukset :). JATKUU____>

Nimi: Jassu

16.08.2011 20:04
Koulussa sain tietää että huomenna on koe!! koe, ajatelkaa koe! En osaa matematiikkaa hölkäsen pölähystä, tai no plus ja miinus ja kerto laskut menee mutta ei jakolasku kovinkaan hyvin -.-*. Pyöräilin tallille , jätin pyöräni ladon seinää vasten koska tulin erästä lyhyttä kautta. Juoksin Ticon karsinalle otin harjapakkini jonka olin ostanut Bellalle, sitten uusi kaviokoukkuni. Harjasin Ticon ja putsasin kaviot, sitten päästin hänet laitumelle. Putsasin karsinan ja hain vettä sekä ruokaa. Muistan että olin riidellyt Aprilin kanssa ja olin hyvin pettynyt itteeni. huokaisin:
-Jos vielä onnistun kaveeraamaan hänen kanssaan en enää ikinä kinastele ja kunnioitan häntä! Sitten kuulin ääntä
-Hm... anteeksi...
-Aprin sinäkö?
-Juu kyllä se minä...
-oon pahoilla
-juu ei mitään mutta mennään ratsastamaan maastoon.
-OOkke!! Huudahdin ja lähdin hillitysti hakemaan satulaa ja suitsia. Hain Ticon laitumelta harjasin sen vielä ja sitten satuloin sen. Menimme maastoon ja nyt koetin olla niin ettei Tico säikähtäisi. Muistin toki että olimme vain tallikavereita joten raysastimme aivan hiljaa, pari kertaa koitimme avata suumme mutta se loksahti samantein kiini. Kun olimme tallilla vein Ticon käytävälle ja harjasin sen kolmatta kertaa ja putsasin kaviot tokaa kertaa. Päästin Ticon laitumelle ja menin katsomaan tammoja... Hetkinen, BELLA!! huomasin että Bella oli tuotu takaisin tallille ja hain sen oikopäätä ja harjasin sen putsasin kaviot ja paljon muuta. Illalla alkoi sataa ja menin toimistoon vihdoin tekemään läksyni. Matikkaa : 12:2=6 sitten: hajoita tulosta pitemmälle ja pitemmälle 100? hmm.. 10~kertaa10kertaa1kertaa1? hääh? Kun olin saanut KAIKKI läksyt tehtyä pakkasin repun ja avasin sateen varjon, menin vielä kerran talliin heippaamaan hoitsujani sitten lähdin tallustamaan kotiin päin. Jätin pyörän taas tallille =D

Vastaus:

(Joo, oon mäkin aikamoinen matikka nero!xD)
Ikävä kyllä April erosi:( Eli hänestä ei enää voi kertoa tarinoissa, mutta joskus voi esim. April tuli tallille pitkästä aikaa, tyyliin:) Saat tästä 45v€. Kiitos vielä että olet aktiivinen!:D
-Jonsku

Nimi: April

15.08.2011 21:27
hmph, ihan selvästi kopsattu koska ei muissa oo sitä ja hetikun mä pistin niin säkin... no ei se kai haittaa mutta toivon ettet enempää matkisi :)

Vastaus:

Tuonkin olisi voinut laittaa tavalliseen viekkuun:I

Nimi: Jassu

15.08.2011 20:07
noh.. en tavallaan matkinu en huomannusitä mä aina oon laittanu sen siihen samaan paikkaan jos kuljen pyörällä mutta jos oot sitä mieltä että matkin nii ihan sama (sori YP:t jos laitoin tänn tänne)!!

Vastaus:

Juu:)

Nimi: April

14.08.2011 14:12
yks juttu jassu.. miks matkit mua tos että: Pyöräilin tallille ja jätin pyöräni tavalliseen paikkaansa eli tallin seinää vasten koska mäkin olin ennen sua kirjottanu että: Pyöräilin todella kovaa vauhtia tallille ja jätin pyörän siihen samaan paikkaan mihin aina eli nojaamaan tallin seinää vasten selvästi matkittu! olikohan viisasta tää pistää tänne mutta otti vaan silmään toi juttu..

Vastaus:

Tänne ei tuollaisia viestejä!:I

©2020 Tähdenleto - suntuubi.com